Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 15 April 2013 Minggu : 16
Tingkatan : 3 B Hari : Isnin
Masa :
3.25-4.35 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN : Faktor-faktor
keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2.
Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 16
April 2013 Minggu
: 16
Tingkatan : 3 E Hari : Selasa
Masa :
4.00-5.10 ptg
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2.
Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 17 April
2013 Minggu : 16
Tingkatan : 3 N Hari : Rabu
Masa :
3.25-4.35 ptg
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2.
Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 17 April 2013 Minggu : 16
Tingkatan : 3 L Hari : Rabu
Masa :
5.10-6.20 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2.
Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 18 April 2013 Minggu : 16
Tingkatan : 3 F Hari : Khamis
Masa :
3.25-4.35 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2.
Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan perbincangan
.
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 18 April
2013 Minggu : 16
Tingkatan : 3 A Hari : Khamis
Masa :
5.10-6.20 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2.
Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 19 April
2013 Minggu : 16
Tingkatan : 3 K Hari : Jumaat
Masa :
5.10-6.20 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2.
Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
No comments:
Post a Comment