Tuesday, July 30, 2013

rph pjpk ting.3 minggu 16


 
Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh              :   15 April 2013                                   Minggu            : 16
Tingkatan        :  3 B                                                    Hari                 : Isnin
Masa               :  3.25-4.35 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN           : Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN     : Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN           : Di sepanjang proses pengajaran dan           pembelajaran murid-murid dapat:
            PSIKOMOTOR          :    1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF                  :    1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
                                         2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
 AFEKTIF                    : 1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
AKTIVITI ;
  1. Perbincangan tentang tajuk.
  2. Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
  3. Aktiviti dijalankan mengikut kumpulan.
  4. Rumusan .
KBKK                                      :  Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI                         :  Hormat-menghormati,  berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID          : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU            : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU        : Perbincangan
Refleksi           :           Murid seronok malakukan perbincangan .

 

 
Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh              :    16 April  2013                                 Minggu            : 16
Tingkatan        :  3 E                                                    Hari                 : Selasa
Masa               :  4.00-5.10 ptg
TUNJANG PEMBELAJARAN           : Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN     : Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN           : Di sepanjang proses pengajaran dan           pembelajaran murid-murid dapat:
            PSIKOMOTOR          :    1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF                  :    1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
                                         2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
 AFEKTIF                    : 1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
AKTIVITI ;
  1. Perbincangan tentang tajuk.
  2. Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
  3. Aktiviti dijalankan mengikut kumpulan.
  4. Rumusan .
KBKK                                      :  Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI                         :  Hormat-menghormati,  berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID          : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU            : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU        : Perbincangan
Refleksi           :           Murid seronok malakukan perbincangan .

 

 

                       
Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh              :   17 April  2013                                  Minggu            : 16
Tingkatan        :  3 N                                                   Hari                 : Rabu
Masa               : 3.25-4.35 ptg
TUNJANG PEMBELAJARAN           : Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN     : Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN           : Di sepanjang proses pengajaran dan           pembelajaran murid-murid dapat:
            PSIKOMOTOR          :    1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF                  :    1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
                                         2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
 AFEKTIF                    : 1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
AKTIVITI ;
  1. Perbincangan tentang tajuk.
  2. Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
  3. Aktiviti dijalankan mengikut kumpulan.
  4. Rumusan .
KBKK                                      :  Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI                         :  Hormat-menghormati,  berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID          : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU            : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU        : Perbincangan
Refleksi           :           Murid seronok malakukan perbincangan .

 

 
Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh              :    17 April   2013                                Minggu            : 16
Tingkatan        :  3 L                                                    Hari                 : Rabu
Masa               :  5.10-6.20 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN           : Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN     : Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN           : Di sepanjang proses pengajaran dan           pembelajaran murid-murid dapat:
            PSIKOMOTOR          :    1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF                  :    1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
                                         2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
 AFEKTIF                    : 1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
AKTIVITI ;
  1. Perbincangan tentang tajuk.
  2. Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
  3. Aktiviti dijalankan mengikut kumpulan.
  4. Rumusan .
KBKK                                      :  Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI                         :  Hormat-menghormati,  berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID          : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU            : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU        : Perbincangan
Refleksi           :           Murid seronok malakukan perbincangan .

 

                       
Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh              :  18 April 2013                                    Minggu            : 16
Tingkatan        :  3 F                                                    Hari                 : Khamis
Masa               : 3.25-4.35 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN           : Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN     : Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN           : Di sepanjang proses pengajaran dan           pembelajaran murid-murid dapat:
            PSIKOMOTOR          :    1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF                  :    1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
                                         2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
 AFEKTIF                    : 1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
AKTIVITI ;
  1. Perbincangan tentang tajuk.
  2. Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
  3. Aktiviti dijalankan mengikut kumpulan.
  4. Rumusan .
KBKK                                      :  Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI                         :  Hormat-menghormati,  berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID          : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU            : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU        : Perbincangan
Refleksi           :           Murid seronok malakukan perbincangan .

 

 
Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh              :   18 April  2013                                  Minggu            : 16
Tingkatan        :  3 A                                                    Hari                 : Khamis
Masa               :  5.10-6.20 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN           : Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN     : Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN           : Di sepanjang proses pengajaran dan           pembelajaran murid-murid dapat:
            PSIKOMOTOR          :    1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF                  :    1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
                                         2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
 AFEKTIF                    : 1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
AKTIVITI ;
  1. Perbincangan tentang tajuk.
  2. Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
  3. Aktiviti dijalankan mengikut kumpulan.
  4. Rumusan .
KBKK                                      :  Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI                         :  Hormat-menghormati,  berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID          : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU            : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU        : Perbincangan
Refleksi           :           Murid seronok malakukan perbincangan .

 

              
Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh              :   19 April  2013                                  Minggu            : 16
Tingkatan        :  3 K                                                    Hari                 : Jumaat
Masa               : 5.10-6.20 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN           : Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN     : Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN           : Di sepanjang proses pengajaran dan           pembelajaran murid-murid dapat:
            PSIKOMOTOR          :    1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF                  :    1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
                                         2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg baik.
 AFEKTIF                    : 1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
AKTIVITI ;
  1. Perbincangan tentang tajuk.
  2. Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
  3. Aktiviti dijalankan mengikut kumpulan.
  4. Rumusan .
KBKK                                      :  Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI                         :  Hormat-menghormati,  berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID          : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU            : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU        : Perbincangan
Refleksi           :           Murid seronok malakukan perbincangan .

No comments:

Post a Comment