Wednesday, March 2, 2011

rph pjpk ting.3 minggu 4

Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 24 Januari 2011 Minggu : 4
Tingkatan : 3A Hari : Isnin
Masa : 3.25-4.35 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN : Kesihatan Diri
TAJUK PEMBELAJARAN :Amalan Pemakanan Yang Sihat.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh perlakuan amalan kesihatan.
KOGNITIF : 1. Menyatakan contoh makanan harian.
2. Mengetahui kesan pengambilan makanan yg baik.
AFEKTIF : 1. Berusaha menyenaraikan contoh makanan.
AKTIVITI ;
Pengenalan tentang tajuk
Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
Aktiviti pembentangan hasil kerja kumpulan.
Rumusan keseluruhan hasil pembentangan.
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks
PERSEDIAAN GURU : Suratkhabar.
KAEDAH GURU : Perbincangan
Refleksi : Murid mempunyai minat dalam aktiviti kumpulan.


Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 25 Januari 2011 Minggu : 4
Tingkatan : 3 F Hari : Selasa
Masa : 3.25-4.35 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN : Kesihatan Diri
TAJUK PEMBELAJARAN :Amalan Pemakanan Yang Sihat.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh perlakuan amalan kesihatan.
KOGNITIF : 1. Menyatakan contoh makanan harian.
2. Mengetahui kesan pengambilan makanan yg baik.
AFEKTIF : 1. Berusaha menyenaraikan contoh makanan.
AKTIVITI ;
Pengenalan tentang tajuk
Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
Aktiviti pembentangan hasil kerja kumpulan.
Rumusan keseluruhan hasil pembentangan.
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks
PERSEDIAAN GURU : Suratkhabar.
KAEDAH GURU : Perbincangan
Refleksi : Murid mempunyai minat dalam aktiviti kumpulan.


Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 26 Januari 2011 Minggu : 4
Tingkatan : 3 D Hari : Rabu
Masa : 4.00-5.10 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN : Kesihatan Diri
TAJUK PEMBELAJARAN :Amalan Pemakanan Yang Sihat.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh perlakuan amalan kesihatan.
KOGNITIF : 1. Menyatakan contoh makanan harian.
2. Mengetahui kesan pengambilan makanan yg baik.
AFEKTIF : 1. Berusaha menyenaraikan contoh makanan.
AKTIVITI ;
Pengenalan tentang tajuk
Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
Aktiviti pembentangan hasil kerja kumpulan.
Rumusan keseluruhan hasil pembentangan.
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks
PERSEDIAAN GURU : Suratkhabar.
KAEDAH GURU : Perbincangan
Refleksi : Murid mempunyai minat dalam aktiviti kumpulan.


Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 26 Januari 2011 Minggu : 4
Tingkatan : 3 N Hari : Rabu
Masa : 5.10-6.20ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN : Kesihatan Diri
TAJUK PEMBELAJARAN :Amalan Pemakanan Yang Sihat.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh perlakuan amalan kesihatan.
KOGNITIF : 1. Menyatakan contoh makanan harian.
2. Mengetahui kesan pengambilan makanan yg baik.
AFEKTIF : 1. Berusaha menyenaraikan contoh makanan.
AKTIVITI ;
Pengenalan tentang tajuk
Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
Aktiviti pembentangan hasil kerja kumpulan.
Rumusan keseluruhan hasil pembentangan.
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks
PERSEDIAAN GURU : Suratkhabar.
KAEDAH GURU : Perbincangan
Refleksi : Murid mempunyai minat dalam aktiviti kumpulan.


Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 27 Januari 2011 Minggu : 4
Tingkatan : 3J Hari : Khamis
Masa : 3.25-4.35ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN : Kesihatan Diri
TAJUK PEMBELAJARAN :Amalan Pemakanan Yang Sihat.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh perlakuan amalan kesihatan.
KOGNITIF : 1. Menyatakan contoh makanan harian.
2. Mengetahui kesan pengambilan makanan yg baik.
AFEKTIF : 1. Berusaha menyenaraikan contoh makanan.
AKTIVITI ;
Pengenalan tentang tajuk
Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
Aktiviti pembentangan hasil kerja kumpulan.
Rumusan keseluruhan hasil pembentangan.
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks
PERSEDIAAN GURU : Suratkhabar.
KAEDAH GURU : Perbincangan
Refleksi : Murid mempunyai minat dalam aktiviti kumpulan.


Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 27 Januari 2011 Minggu : 4
Tingkatan : 3E Hari : Khamis
Masa : 5.10-6.20 ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN : Kesihatan Diri
TAJUK PEMBELAJARAN :Amalan Pemakanan Yang Sihat.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh perlakuan amalan kesihatan.
KOGNITIF : 1. Menyatakan contoh makanan harian.
2. Mengetahui kesan pengambilan makanan yg baik.
AFEKTIF : 1. Berusaha menyenaraikan contoh makanan.
AKTIVITI ;
Pengenalan tentang tajuk
Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
Aktiviti pembentangan hasil kerja kumpulan.
Rumusan keseluruhan hasil pembentangan.
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks
PERSEDIAAN GURU : Suratkhabar.
KAEDAH GURU : Perbincangan
Refleksi : Murid mempunyai minat dalam aktiviti kumpulan.


Pendidikan Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 28 Januari 2011 Minggu : 4
Tingkatan : 3H Hari : Jumaat
Masa : 4.00 – 5.10ptg.
TUNJANG PEMBELAJARAN : Kesihatan Diri
TAJUK PEMBELAJARAN :Amalan Pemakanan Yang Sihat.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh perlakuan amalan kesihatan.
KOGNITIF : 1. Menyatakan contoh makanan harian.
2. Mengetahui kesan pengambilan makanan yg baik.
AFEKTIF : 1. Berusaha menyenaraikan contoh makanan.
AKTIVITI ;
Pengenalan tentang tajuk
Murid di bahagikan kepada kumpulan untuk aktiviti .
Aktiviti pembentangan hasil kerja kumpulan.
Rumusan keseluruhan hasil pembentangan.
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks
PERSEDIAAN GURU : Suratkhabar.
KAEDAH GURU : Perbincangan
Refleksi : Murid mempunyai minat dalam aktiviti kumpulan.

No comments:

Post a Comment