Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 14 April 2014 Minggu : 16
Tingkatan : 3J Hari : Isnin
Masa :
3.25-4.35 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg
baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 15
April 2014 Minggu : 16
Tingkatan : 3 A Hari : Selasa
Masa :
4.35-5.45 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg
baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 16 April
2014 Minggu : 16
Tingkatan : 3 N Hari : Rabu
Masa :
3.25-4.35 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg
baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 16 April 2014 Minggu : 16
Tingkatan : 3 F Hari : Rabu
Masa :
5.10-6.20ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg
baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 17 April 2014 Minggu : 16
Tingkatan : 3K Hari : Khamis
Masa :
3.25-4.35ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg
baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 17 April 2014 Minggu
: 16
Tingkatan : 3B Hari : Khamis
Masa :
5.10-6.20 ptg.
|
TUNJANG PEMBELAJARAN :
Pemakanan
TAJUK PEMBELAJARAN :
Faktor-faktor keperluan makanan harian.
OBJEKTIF PEMBELAJARAN : Di sepanjang proses pengajaran
dan pembelajaran murid-murid
dapat:
PSIKOMOTOR : 1. Melakukan
contoh aktiviti harian.
KOGNITIF : 1. Menyatakan konsep penggunaan tenaga .
2. Mengetahui kesan mengambil makanan yg
baik.
AFEKTIF :
1. Berusaha memberi pendapat yang bernas.
|
AKTIVITI ;
|
KBKK : Membuat inferens dan menjana idea .
NILAI MURNI : Hormat-menghormati, berani dan bertanggungjawab
PERSEDIAAN MURID : Buku teks.
PERSEDIAAN GURU : Majalah, suratkhabar.
KAEDAH GURU :
Perbincangan
Refleksi : Murid seronok malakukan
perbincangan .
|
Pendidikan
Jasmani / Pendidikan Kesihatan .
Tarikh : 18 April 2014 Minggu : 16
Tingkatan : 3E Hari : Jumaat
Masa :
4.00 – 5.10ptg.
|
Cuti Good Friday
.
|
No comments:
Post a Comment